Policy brief: foaie de parcurs pentru avansarea captării și stocării carbonului în România

Acest policy brief rezumă foaia de parcurs pentru avansarea captării și stocării carbonului (CCS) în România, dezvoltat de EPG în cadrul proiectului CCS4CEE.

În această foaie de parcurs, EPG prezintă o serie de acțiuni concrete care trebuie implementate de către guvern, operatori economici și alți actori, pentru a realiza proiecte CCS și a contribui la atingerea țintelor de decarbonizare ale României.

Tehnologiile CCS ar putea contribui semnificativ la atingerea neutralității climatice în România, dar mai trebuie depus efort pentru a facilita aceste proiecte complexe și de mari dimensiuni.

Acest policy brief prezintă acțiunile care trebuie implementate în România, spre exemplu modificarea cadrului de reglementare, îmbunătățirea coordonării între părțile interesate, avansarea cercetării și dezvoltării și deschiderea unui dialog cu publicul.

Această foaie de parcurs raport face parte din proiectul “Building momentum for the long-term CCS deployment in the CEE region” (CCS4CEE), finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin EEA and Norway Grants – Fondul pentru Cooperare Regională.

Latest Publications

X