The need to update the romanian oil and gas legislation for exploration and production

Pe 12 iunie a.c., think-tank-ul Energy Policy Group a organizat, împreună cu Casa de avocatură Pachiu şi Asociaţii și compania PricewaterhouseCoopers (PwC), o masă rotundă cu tema Este necesară schimbarea legislației românești în domeniul petrolului și gazelor? Au participat reprezentanți ai Guvernului, ai ANRM, ai companiilor reprezentative din sectorul upstream (explorare și producție) și ai asociațiilor din domeniu.

Scopul dezbaterii a fost de a identifica principalele obstacole ce împiedică desfășurarea normală a operațiunilor petroliere (de prospecțiune, explorare, dezvoltare sau exploatare) în România. Prezentul policy paper se adresează în primul rând autorităților abilitate să inițieze și să implementeze remedii legislative și de reglementare, dar și publicului interesat.

Recentele modificări fiscale (de exemplu, introducerea impozitului pe construcții speciale) au avut un impact negativ asupra industriei, în special din pricina elementului de impredictibilitate. În anticiparea unor modificări în sistemul de redevențe începând cu ianuarie 2015, este necesară o abordare strategică de stimulare fiscală a investițiilor în acest sector, bazată pe potențialul real al diferitelor tipuri de zăcăminte. Este nevoie de un regim fiscal stabil, transparent, predictibil și competitiv pe termen lung.

Latest Publications

X