Sectorul gazelor naturale este sub o mare presiune a timpului, în Uniunea Europeană; deciziile finale de investiții au o fereastră de oportunitate limitată

Sectorul gazelor naturale este sub o mare presiune a timpului, în Uniunea Europeană, iar deciziile finale de investiții au o fereastră de oportunitate limitată, a spus Radu Dudău, Co-Fondator și Director General, Energy Policy Group, la cea de-a doua ediție a evenimentului BLACK SEA FORUM: ”Importanța geostrategică și economică a Mării Negre în actualul context european”, organizat de Financial Intelligence, joi, 25 februarie 2021.

Este ultimul tren legat de resursele din apele adânci, a avertizat Radu Dudău: “Este notabil ceea ce a spus ministrul energiei, și anume, că putem spera ca, până la finalul acestei sesiuni parlamentare, să vedem o lege revizuită ai exploatărilor offshore aprobată și că Guvernul lucrează acum la o propunere revizuită. Este foarte încurajator. Pe de altă parte, semnalele cum că nu există presiunea timpului, pe care le-am văzut în presă în ultima vreme, sunt nu doar înșelătoare, ci și inexacte. Toată lumea știe că, în Uniunea Europeană, sectorul gazelor naturale este sub o mare presiune a timpului și, pe zona de upstream, deciziile finale de investiții, în proiecte atât de complexe și costisitoare, au o fereastră de oportunitate limitată. Sper să luăm decizia asta, în cadru parlamentar, cât mai repede, pentru că, altfel, realmente, o să pierdem această ocazie. Sper să nu revenim la suficiența principiului câinelui care nu pleacă de la măcelărie, lucruri care sunt și obositoare, și puțin iresponsabile.”

Latest News

X