Romania Eficienta: Noi obligatii privind incarcarea vehiculelor electrice si automatizarea temperaturii in cladiri

Daca au peste 10 locuri de parcare, cladirile rezidentiale si nerezidentiale noi sau care vor fi supuse unor lucrari de renovare majora vor trebui sa aiba infrastructura pentru instalarea statiilor de incarcare a vehiculelor electrice. Echiparea cu dispozitive automate pentru reglarea distincta a temperaturii si calitatii aerului interior devine de asemenea obligatorie, potrivit prevederilor Legii 101/2020, publicata in Monitorul Oficial in luna iulie.

„Romania isi aliniaza legislatia interna cu directivele europene in domeniul eficientei energetice si face astfel pasi importanti inainte pentru a avea cladiri tot mai sanatoase si sustenabile. Pandemia nu a oprit eforturile Comisiei Europene in directia neutralitatii climatice. Dimpotriva, eficienta energetica ramane pilonul principal al Pactului Ecologic european”, spune Radu Dudau, presedinte al Energy Policy Group (EPG) si coordonator al proiectului Romania Eficienta, cel mai mare proiect privat de eficienta energetica din Romania.

Iata, pe scurt, principalele noutati care au intrat in vigoare prin Legea 101/2020, care modifica prevederile Legii 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor:

Latest News

X