Radu Dudău, Energy Policy Group, despre scandalul creşterii facturilor la energie: Jumătate dintre clienţii casnici vor plăti mai mult pentru că nu vor opta pentru piaţa concurenţială în 2021

Radu Dudău, directorul şi co-fondatorul  Energy Policy Group, un think-thank din România specializat pe energie, a spus, în cadrul emisiunii ZF Live că jumătate dintre consumatorii casnici nu vor opta pentru a intra în piaţa concurenţială a furnizorilor de energie electrică în 2021 şi, în consecinţă, vor achita facturi mai mari.

„Eu cred că vor rămâne destul de mulţi dintre consumatori la furnizorii de ultimă instanţă. Cred că peste 50% din clienţii casnici nu vor opta pentru piaţa concurenţială. O parte importantă a populaţiei pur şi simplu nu urmăreşte aceste chestiuni. Asta nu scuză absolut deloc autorităţile. Dacă nu informezi consumatorul, şi aici vorbim de responsabilitate reglementatorului, a guvernului”, a spus el la ZF Live.

Cauza este lipsa de informare a clienţilor casnici despre liberalizarea totală a pieţei energiei începând cu 1 ianuarie 2021, a mai spus Dudău: „Liberalizarea a fost un eşec din punctul de vedere al informării publicului. Publicul trebuia informat nu doar la timp, ci şi pe înţeles. Un parteneriat cu televiziunile, radiourile, cu mare expunere publică era de dorit.”

Latest News

X