Piața de gaz natural autohton ar putea avea un rol semnificativ în dezvoltarea economiei naționale

​Valorificarea superioară a resurselor naturale ale României reprezintă o șansă reală pentru dezvoltarea pe termen lung a economiei naționale. Aceasta a fost concluzia conferintei Modelul economic românesc: România – orizont 2040- rolul resurselor naturale, dedicată pieței de gaze naturale autohtone și rolului pe care această piață îl joacă în dezvoltarea economiei naționale, organizata de ASPES si Romania Durabila si gazduita de Banca Nationala a Romaniei.

Proiecte importante de infrastructură de gaze naturale, interconectările cu țările învecinate, dar și producția semnificativă de gaze naturale susțin ambiția României de a deveni un hub regional de gaze naturale, oferindu-i avantajul sursei interne de alimentare. Iar un hub regional de gaze ar face România și mai atractivă pentru investiții pe tot parcursul lanțului valoric, în producție, în infrastructură, în consum. Nevoia de stabilitate în reglementările fiscale, de piaţă liberă, precum şi de definirea şi protejarea consumatorilor vulnerabili rămân aspecte cheie în vederea demarării investițiilor offshore la Marea Neagră.

Discuțiile purtate în cadrul Băncii Naționale Române au reunit mediul de afaceri cu cel academic reprezentata de Academia de Studii Economice București si Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești.

Latest News

X