Marea Neagră, ultima bătălie. OPINII

În contextul dezbaterii tot mai aprinse pe marginea legii offshore şi a exploatării gazelor din Marea Neagră, site-ul EM 360, al jurnalistului pe probleme economice Adrian Mănuţiu, a publicat un amplu articol cu opinii ale mai multor persoane avizate pe această temă. Îl puteţi citi mai jos, integral

Tema offshore inflamează spiritele la București. În urmă cu un an, acest subiect nici măcar nu exista în discuțiile publice. Cu toate acestea, exact aceleași companii care zilele acestea trebuie să decidă ce vor face cu investițiile din Marea Neagră făceau explorări ample și costisitoare în Marea Neagră.

„Offshore-ul românesc” a explodat alimentat de un amestec cvasi-nedigerabil de discurs naționalist, fake-news, promisiuni electorale și răspunsuri timide ale investitorilor. Din tot acest amalgam au lipsit argumentele și ideile logic conturate. Ei bine, pentru a dezlega acest mix, am apelat la specialiști. Am încercat să aflăm de ce e atât de important acest subiect. Mai exact, cine ar putea fi deranjat dacă s-ar face investițiile în offshore-ul românesc și cine le-ar vrea stopate?

Latest News

X