november, 2021

2021thu18nov11:00 am1:00 pmMarea Neagra in Noua Economie  11:00 am - 1:00 pm(GMT+02:00) View in my timeonline via ZOOM EPG Role: Host Topic:Energy decarbonisationType:WebinarLanguage:RomanianDetails:This event is private. For further details, please contact us.,This event will be hosted online and is free and open to the public, but registration is mandatory. Following your registration, details and instructions shall be transmitted in due time.

Event Details

Speaker: EPG – Mihnea Catuţi

Având cele mai mari rezerve de gaze naturale din Europa Centrală și de Est și ocupând locul al doilea, după Olanda, în Uniunea Europeană, România are un potențial important în dezvoltarea economiei naționale și pe baza producției sale de gaze naturale. Zăcămintele de gaze naturale din Marea Neagră constituie o resursă strategică ce poate contribui eficient la reconstrucția economiei românești post-pandemie și la dirijarea economiei naționale către un trend ascendent pe termen lung. Noul context european creat de Green Deal vine să sublinieze necesitatea urgentării exploatării gazelor din Marea Neagră. Gazele din Marea Neagră sunt unicul combustibil de tranziție către energia verde, de care dispunem în cantități considerabile. România se află acum în fața unei oportunități istorice unice, care pentru a putea fi valorificată are nevoie de fermitatea decizională și curaj strategic. Cu alte cuvinte, pași care trebuie făcuți rapid pentru a recupera din avantajul potențial.

România Durabilă și EM360 vă propun evenimentul online ”Marea Neagră în Noua Economie”, o discuție interactivă unde subiectele sunt atent dezbătute, sunt generate idei constructive și unde răspundem întrebărilor primite în timp real de la participanți și de la jurnaliști.

Time

(Thursday) 11:00 am - 1:00 pm(GMT+02:00) View in my time

Location

online via ZOOM

EPG Role

Host

X