Anton Anton, Ministrul Energiei: Încercăm să atragem investitori în combinate de îngrăşăminte

Statul român îşi doreşte să implice companiile care vor extrage gazele din Marea Neagră în încercarea de a atrage investitori pentru construcţia de noi combinate de îngrăşăminte chimice, a afirmat, ieri, ministrul Energiei, Anton Anton, în cadrul unei conferinţe.

Domnia sa a declarat: “Agricultura românească are nevoie de îngrăşăminte? Indubitabil. Agricultura este unul dintre domeniile extrem de importante, cruciale, ale economiei ţării noas­tre, iar în mod normal, România trebuie să furnizeze substanţe, îngrăşăminte. Acestea se produc din gaz. Avem patru sau şase combinate care ar putea să funcţioneze dacă ar avea gaz, sigur, cu minimum de investiţii. 2,5 miliarde de metri cubi s-ar duce acolo. Iată că am putea utiliza gazele din Marea Nea­gră, am putea chiar să discutăm cu investitorii, cei care vor extrage gazele din Marea Neagră şi să încercăm împreună să atragem investitori în combinate de îngrăşăminte greenfield, nu trebuie neapărat să le luăm pe cele pe care le avem deja”.

Ministrul a mai arătat că, acum, toate Centralele Electrice de Termoficare (CET) sunt conectate la gaze prin intermediul distribuitorilor, acestea putându-se racorda direct la Transgaz, ceea ce se traduce într-o cantitate mai mare de gaze consumate şi costuri mai mici pentru consumatori.

Latest News

X