ANALIZĂ Marea Neagră are potenţialul de a deveni o nouă Mare a Nordului, din punct de vedere al resurselor de hidrocarburi

Marea Neagră are potenţialul de a deveni o nouă Mare a Nordului, din punct de vedere al resurselor de hidrocarburi. Cu toate acestea, în contextul în care ţările vecine îşi măresc competitivitatea din sectorul petrolier prin reduceri de taxe şi impozite, legea offshore, în varianta trimisă spre reanalizare la Parlament, continuă creşterea fiscalităţii petroliere în România.

Acestea sunt concluziile unui studiu independent referitor la recenta propunere legislativă a Parlamentul Ro­mâniei privind activitatea petrolieră offshore (Legea Offshore), trimisă spre reanalizare de către Preşe­dintele României la data de 2 august. Studiul a fost realizat de către Vasile Iuga, fost manager al PwC, şi Radu Dudău, director al organizaţiei Energy Policy Group (EPG), la solicitarea Federaţiei Patronale de Petrol şi Gaze (FPPG).

Potrivit studiului, concentrând analiza pe regiunea Mării Negre, mulţi analişti consideră că are potenţialul de a deveni o nouă Mare a Nordului, din punct de vedere al resurselor de hidrocarburi.

Latest News

X