Amânarea plăţii utilităţilor, o idee bună care riscă să dea greş

Parlamentul a adoptat vineri un proiect PSD, ALDE şi Pro România prin care românii şi companiile pot solicita, pentru o perioadă de trei luni, amânarea plăţii facturilor lunare la utilităţi, respectiv: „apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice şi de internet, cablu TV, cu excepţia serviciilor de voce şi de date mobile”.

Beneficiarii pot fi persoanele fizice, afectate „direct sau indirect de măsurile impuse de autorităţile competente, pe perioada stării de urgenţă”, dar şi operatori economici a căror activitate „a fost oprită sau [ale] căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs, raportat la media celor două luni anterioare”. După expirarea perioadei de trei luni, sumele scadente urmează să fie plătite eşalonat, în 12 luni după aceea, fără dobânzi şi penalităţi.

Proiectul a fost atacat deja la Curtea Constituţională a României de către PNL, liberalii afirmând că măsura deschide calea unor «facilităţi», care în final, vor fi suportate tot de cetăţeni, în factura mai costisitoare la utilităţi”.

Latest News

X