Lansare de proiect: „Eficiența energetică în clădiri: implicarea comunităților și autorităților, promovarea noilor tehnologii”

Centrul Român de Politici Europene și Energy Policy Group (EPG) au lansat, la finalul lui 2023, un nou parteneriat dedicat promovării bunelor practici și măsurilor active de reducere a consumului de energie.

Susținut de Innovation Norway în cadrul Programului Energie în România 2014-2021, proiectul „Eficiența energetică în clădiri: implicarea comunităților și autorităților, promovarea noilor tehnologii” vine să explice, pentru publicul larg, pentru consumatori, dar și pentru viitoarele generații, elevi sau studenți, de ce este importantă eficiența energetică. Discutăm atât despre investiții ori lucrări publice sau private din comunitățile locale până la măsuri concrete prin care putem reduce, în propria gospodărie sau afacere, consumul de energie.

Programul „România Eficientă”, derulat de EPG, a dezvoltat resurse educaționale cu conținut relevant, iar noul parteneriat vine să le ducă mai aproape pentru fiecare categorie de public. În România, 77% din fondul construit necesită renovare energetică până în 2050. Înțelegerea și conștientizarea unor soluțiilor eficiente, în concordanță cu obiectivele climatice ale UE, sunt prioritare. 

O componentă importantă a parteneriatului nostru „Eficiența energetică în clădiri: implicarea comunităților și autorităților, promovarea noilor tehnologii” este destinată autorităților publice locale care pot găsi bune practici, expertiză, soluții ori inspirație în conceptul, investițiile și renovările la standarde nZEB realizate în România Eficientă, în special renovarea școlilor din mai multe regiuni ale României.

Proiectul nostru urmărește și creșterea cunoștințelor publicului privind eficiența și securitatea energetică. Ceea ce ne dorim este îmbunătățirea comportamentului individual, reducerea amprentei de carbon personale și promovarea beneficiilor eficienței energetice.

Seria de evenimente informative va fi completată de lansarea unui set de recomandări privind adoptarea și utilizarea pe scară largă a tehnologiilor moderne de reducere a consumului energetic, pe baza inițierii unui dialog constructiv între autorități și experți în energie. 


Citate:

CRPE și EPG își completează eforturile de a spori implicarea autorităților, a elevilor și a studenților în crearea unui viitor mai durabil și mai eficient din punct de vedere energetic. Prin expertiza celor două organizații partenere, această colaborare în cadrul proiectului ne ajută  să extindem impactul și beneficiile programului România Eficientă, derulat de EPG, și deschide noi direcții de acțiune în ceea ce privește încurajarea îmbunătățirii eficienței energetice”, a declarat Radu Dudău, președinte EPG și coordonator al programului România Eficientă.

Un nou parteneriat, Energy Policy Group (EPG) și Centrul Român de Politici Europene (CRPE), susținut de Innovation Norway, în Programul Energie în România 2014-2021, vine să explice pentru publicul larg, pentru consumatori, pentru copii, elevi și studenți, de ce este importantă eficiența energetică – de la investițiile ori lucrările din comunitățile în care trăim, până la măsuri concrete prin care putem reduce consumul de energie în propria gospodărie sau afacere.  Programul România Eficientă a dezvoltat resurse educaționale cu un conținut extrem de relevant, iar noul parteneriat vine să le ducă mai aproape de fiecare categorie de public.

O componentă importantă a parteneriatului nostru „Eficiența energetică în clădiri: implicarea comunităților și autorităților, promovarea noilor tehnologii” este destinată autorităților locale, administrații publice județene sau municipale care pot găsi bune practici, expertiză, soluții ori inspirație în conceptul, investițiile și renovările la standard nZEB a școlilor din mai multe regiuni ale României, realizate de România Eficientă”, a declarat Bianca Toma, Manager de Proiecte pentru Centrul Român de Politici Europene.


Finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”.

Finanțat cu sprijinul granturilor acordate prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”.

Latest News

X