Un proiect de țară are nevoie de consens politic

Vasile Iuga și Radu Dudău, experți în domeniul energiei, susțin că, în privința exploatării gazelor naturale din apele adânci ale Mării Negre, România se află într-o gară mică din care stă să plece ultimul tren. Pentru zăcămintele din subsolul Mării Negre, luarea unei decizii finale nu mai supoprtă întârziere. Din multiple motive, spun experții, actuala conjunctură politică reprezintă, în 2020, “ultimul tren” pe care România nu trebuie să-l piardă.

Politicienii – în special cei aflați la guvernare și mai ales membrii Parlamentului – trebuie să acționeze rapid pentru a identifica “setul de condiții critice” prin comparații cu cele mai bune practici internaționale, pe baza cărora să poată fi luată decizia finală de investiții în 2020. Reuniți într-un Forum organizat de Financial Intelligence și România Durabilă, sub tematica “Importanța geo-strategică și economică a Mării Negre”, reprezentanții mediului politic nu au ezitat să recunoască că nu mai este loc și nici timp de întârziat cu decizia politică.

Titus Corlățean, Președinte interimar al Senatului României, a spus că tema resurselor de la Marea Neagră “trebuie să fie proiect de țară și trebuie să facem un efort politic transpartinic, în interesul național”, precizând totodată că “adesea ne-am pierdut în detalii, în ciuda intereselor mari”. „Văd această temă drept proiect de țară și este timpul să facem un efort politic transpartinic. Este nevoie de o bună cooperare la nivelul verticalei puterii și trebuie să arătăm viziune, pentru interesul statului”, a declarat Titus Corlățean în deschiderea Forumului Financial Intelligence-România Durabilă.

Latest News

X