Download PDF

Energy Policy Group a organizat pe 20 aprilie a.c. masa rotundă Transportul rutier cu emisii scăzute: Opțiuni strategice, reglementări, infrastructură, pe tema utilizării combustibililor alternativi (biocarburanți, gaz natural, energie electrică, hidrogen, carburanți sintetici) în transportul rutier.

Au participat reprezentanți ai Ministerelor Economiei, Energiei și Mediului, ai Grupului Interguvernamental de Lucru asupra legislației combustibililor alternativi, ai ANRE, ai asociațiilor din industria rafinării și din cea auto, a companiilor de utilități, precum și experți independenți, consultanți, cercetători și membri ai unor reputate think-tankuri. 

Obiectivul mesei rotunde a fost de a dezbate aspecte de ordin legislativ, economic, social și strategic ce țin de implementare eficientă a legislației primare și secundare privind mobilitatea cu emisii reduse în România. Prezentul policy paper însumează concluziile și recomandările mesei rotunde și include observațiile și propunerile formulate ulterior de participanții la masa rotundă, pe marginea draftului documentului. EPG este profund recunoscător pentru efortul tuturor celor care au participat la aceste discuții.

 Forma finală a textului reprezintă punctul de vedere independent și nonpartizan al EPG.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,