România Durabilă şi EM360 organizează marţi dezbaterea “Petrolul în Noua Economie”, pentru a creiona soluţii de atenuare a impactului negativ al pandemiei asupra sectorului energetic.
Pandemia de SARS-COV-2 a afectat economia la nivel internaţional, iar România nu face o excepţie de la această realitate. Încă de la începutul pandemiei statul român a căutat soluţii pentru stoparea efectelor negative a crizei care se profila, prin acordarea de facilităţi şi a pregătit strategii pentru relansarea economică. Până în momentul în care nu vor fi însă adoptate o serie de măsuri coerente şi aplicabile, în acord cu situaţia economică actuală, nu vom putea vorbi despre redresarea şi dirijarea economiei naţionale către un trend ascendent.
Până în acest moment, mediul de afaceri a păstrat un ton optimist – au fost refăcute strategiile de dezvoltare şi de finanţare a afacerilor şi în special s-a pus accent pe găsirea de soluţii de protejare a angajaţilor, de creare a unui mediu cât mai sigur de muncă pentru a putea asigura continuitatea business-ului. Este evident că statul român, ca şi întreg mediul de afaceri, trebuie să fie foarte deschis la semnalele din piaţă, să se adapteze din mers, să adopte măsuri de sprijin atât pe termen scurt pentru ieşirea din criză, dar şi pe termen lung pentru relansare economică.