Renovarea clădirilor pentru a limita pierderile de energie poate crește de până la cinci ori forța de muncă angajată în construcții în România. Cifre și prognoze

“Valul de renovare”, despre care și publicul interesat din România a putut afla detalii la forumul “România Eficientă”, care a avut loc luna trecută, are efecte majore inclusiv pentru piața construcțiilor. Sectorul va crește, la fel și forța de muncă angrenată, inclusiv cea specializată, cu efecte benefice asupra economiei afectate de pandemia de coronavirus.

Comisia Europeană a anunțat recent un amplu program de modernizare a clădirilor de pe continent, denumit “renovation wave”, prin care intenționează să renoveze nu mai puțin de 35 de milioane de clădiri de pe continent, în următorul deceniu.

Fondul imobiliar european cuprinde circa 220 de milioane de clădiri care au fost construite înainte de anul 2001, adică 85% din toate clădirile de pe continent. 85-95% din clădirile care există astăzi vor rămâne în picioare și în 2050. Majoritatea clădirilor existente nu sunt eficiente din punct de vedere energetic iar încălzirea și răcirea lor se face cu tehnologii vechi, mari consumatoare de energie. În ansamblu, clădirile sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul total de energie al Uniunii Europene și pentru 36% din emisiile de gaze cu efect de seră.

Latest News

X