Turcia da sah mat Europei pe tabla gazoductelor - ENPG

O viziune asupra transportului gazelor naturale in Romania

 

Sistemul de transport al gazelor naturale în România a fost conceput în anii `50, proiectat si construit în anii `60-´70 în baza unui concept specific economiei centralizate, integraãrii economice pe verticalaã, dispecerizãrii unice, adaptabil functionãrii necesarului de consum fãrã mari fluctuaþii de consum.  În prezent, mare parte conducte au depãsit durata de amortizare, iar SNT este un sistem unic în lume prin presiunea joasã de utilizare si numãrul mare de puncte de iesire. Astfel, este important ca aceste elemente sã fie luate în calcul pentru a putea realiza obiectivele strategice precum garantarea securitãtii energetice, competitivitate si modernizare, dezvoltare durabilã a societãtii, alinierea la cerintele cadrului de reglementare european si national privind transportul de gaze naturale. Astfel, se impune un nou concept de abordare privind rolul, structura si functiile SNT.

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
 

 

INVITAȚIE: SERVICII DE PROIECTARE ȘI EXECUȚIE A LUCRĂRILOR DE INTERVENȚIE

EPG va invită să transmiteți oferta Dvs. privind Propunerea financiară și tehnică în vederea semnării Contractului “SERVICII DE PROIECTARE ȘI EXECUȚIE A LUCRĂRILOR DE INTERVENȚIE pentru Corpul 11 al Liceului Tehnologic Energetic ‘Elie Radu’, Șoseaua Vestului nr. 22, Ploiești, Județul Prahova”, având ca obiect serviciile și lucrările descrise în Caietul de Sarcini, inclusiv specificațiile tehnice de specialitate, și în Modelul de Contract. Firmele interesate își pot exprima interesul în scris în cel mult 7 zile calendaristice de la publicarea prezentului anunț către adresa de email denisa.diaconu@enpg.ro, urmând să li se pună la dispoziție întreaga documentație de atribuire.

Afla mai mult

 

1 week ago

Energy Policy Group

NOUA ECONOMIE a Uniunii Europene și implicit NOUA ECONOMIE a României este una orientată masiv pe dezvoltare durabilă și cea care va construi o Românie Durabilă. Această NOUĂ ECONOMIE are nevoie de POLITICI EUROPENE EFICIENTE pentru toate statele membre, politici europene care să fie foarte realist conectate cu resursele, capabilitățile și oportunitățile fiecărui stat membru în parte. ... See MoreSee Less

View on Facebook
 

Statement of research integrity

EPG’s funding comes from a variety of sources, allowing us to maintain independence of research priorities and freedom from outside influence. Independence, professional integrity and objectivity are EPG’s most valued assets.