Turcia da sah mat Europei pe tabla gazoductelor - ENPG

O viziune asupra transportului gazelor naturale in Romania

 

Sistemul de transport al gazelor naturale în România a fost conceput în anii `50, proiectat si construit în anii `60-´70 în baza unui concept specific economiei centralizate, integraãrii economice pe verticalaã, dispecerizãrii unice, adaptabil functionãrii necesarului de consum fãrã mari fluctuaþii de consum.  În prezent, mare parte conducte au depãsit durata de amortizare, iar SNT este un sistem unic în lume prin presiunea joasã de utilizare si numãrul mare de puncte de iesire. Astfel, este important ca aceste elemente sã fie luate în calcul pentru a putea realiza obiectivele strategice precum garantarea securitãtii energetice, competitivitate si modernizare, dezvoltare durabilã a societãtii, alinierea la cerintele cadrului de reglementare european si national privind transportul de gaze naturale. Astfel, se impune un nou concept de abordare privind rolul, structura si functiile SNT.

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
 

 

20 hours ago

Energy Policy Group

În cadrul proiectului România Eficientă, proiect derulat de Energy Policy Group și susținut de către OMV Petrom, vom renova la standarde ridicate cinci școli din țară. În plus, acestora li se adaugă o clădire a Liceului Tehnologic Energetic „Elie Radu” din Ploiești, unde proiectul de renovare va avea rol de pilot. ... See MoreSee Less

View on Facebook
 

Statement of research integrity

EPG’s funding comes from a variety of sources, allowing us to maintain independence of research priorities and freedom from outside influence. Independence, professional integrity and objectivity are EPG’s most valued assets.