Clădirile care vor fi finalizate începând de anul acesta trebuie să fie cât mai aproape de un consum de energie zero, iar dacă acest consum există, el trebuie asigurat din surse regenerabile ♦ Mai departe, decarbonizarea proceselor de producţie şi proiectele de eficienţă energetică au devenit obligatorii pentru industrie ♦ Care este impactul „înverzirii“ forţate a economiei şi cine plăteşte nota de plată? Aflaţi la ZF Power Summit 2021.
Radu Dudău, director Energy Policy Group (EPG), Lucian Enaru, director general Schneider Electric România, Harri Kiiski, CEO Azomures, şi Mihai Rohan, preşedintele PATROMAT se numără printre speakerii care au acceptat invitaţia ZF într-o dezbatere dedicată impactului normelor de mediu asupra industriei locale.
Există reglementările necesare pentru a putea livra de anul acesta clădiri cu un consum energetic zero? Ce va însemna acest standard pentru piaţa construcţiilor, de la organizarea şantierelor, materialele folosite, instalaţiile electrice şi la final costuri pe metrul pătrat? Cine cumpără astfel de clădiri mai ales în contextul în care pandemia a schimbat complet felul în care muncim? Care sunt principalele provocări legate de decarbonizarea industrială? Care sunt cele mai vulnerabile sectoare economice? Avem firme locale specializate în astfel de proiecte de decarbonizare şi eficienţă energetică, producători de echipamente astfel încât acest proces de înverzire să genereze creştere economică locală?