Clădiri fără consum de energie şi industrie fără poluare sau cum se va schimba din temelii economia României în tranziţia energetică

Clădirile care vor fi finalizate începând de anul acesta trebuie să fie cât mai aproape de un consum de energie zero, iar dacă acest consum există, el trebuie asigurat din surse regenerabile ♦ Mai departe, decarbonizarea proceselor de producţie şi proiectele de eficienţă energetică au devenit obligatorii pentru industrie ♦ Care este impactul „înverzirii“ forţate a economiei şi cine plăteşte nota de plată? Aflaţi la ZF Power Summit 2021.

Radu Dudău, director Energy Policy Group (EPG), Lucian Enaru, director general Schneider Electric România, Harri Kiiski, CEO Azomures, şi Mihai Rohan, preşedintele PATROMAT se numără printre speakerii care au acceptat invitaţia ZF într-o dezbatere dedicată impactului normelor de mediu asupra industriei locale.

Există reglementările necesare pentru a putea livra de anul acesta clădiri cu un con­sum energetic zero? Ce va în­semna acest stan­dard pentru piaţa construc­ţiilor, de la organizarea şan­tierelor, mate­ria­lele folosite, insta­laţiile elec­trice şi la final costuri pe metrul pătrat? Cine cum­pără astfel de clădiri mai ales în contextul în care pandemia a schim­bat complet felul în care mun­cim? Care sunt principalele pro­vo­cări legate de decarbonizarea industrială? Care sunt cele mai vulnerabile sec­toare economice? Avem firme lo­cale specializate în astfel de proiecte de decarbonizare şi eficienţă energetică, producători de echipamente astfel încât acest proces de înverzire să genereze creştere econo­mică locală?

Latest News

X